15
mai

Totul despre tapet – Ce te sfătuiesc profesioniștii Mati Design Construct

Totul despre tapet – Ce te sfătuiesc profesioniștii Mati Design Construct

Astăzi discutăm despre tapet: de ce să îl alegem, care sunt avantajele și dezavantajele lui și ce fel de tapet să alegem pentru casa noastră.

Tapetul este un accesoriu folosit în Europa încă din secolul al XIII-lea. În ziua de astăzi tapetul capătă din ce în ce mai multă popularitate pentru unele renovări interioare, atât în țară, cât și în străinătate. Echipa noastră este formată din profesioniști care aplică tapetul perfect, pentru ca încăperea ta să arate exact cum îți dorești!

Este un accesoriu util, îți dă senzația unei încăperi mai spațioase și îți transformă în totalitate camera. În funcție de modelul ales, tapetul îți poate transforma design-ul în unul vitange, scandinav, rustic sau contemporan.

Avantajele aplicării tapetului pentru pereții camerei tale

Ca și orice alt lucru, tapetul are câteva avantaje, dar și câteva dezavantaje. Unul dintre avantajele cele mai importante este, evident, corectarea vizibilă a încăperii prin culoare și textură. Design-ul unui tapet te poate ajuta să ai o încăpere mai frumoasă, mai elegantă sau mai jucăușă, în funcție de preferințele tale.

Montajul tapetului se face pe orice material

Tapetul se poate aplica pe orice fel de material, iar acesta este un avantaj foarte mare. Poți aplica tapetul atât pe pereții vopsiți, cât și pe beton, tencuială sau panouri prefabricate.

Se curăță ușor

De asemenea, tapetul este ușor de întreținut, fiind posibilă curățarea lui cu o cârpă moale sau o lavetă umedă pentru tapetul semilavabil. La tapetul lavabil se poate folosi fără probleme apă. Este foarte rezistent

Tapetul rezistă aproximativ 15-20 de ani de zile, fără să își schimbe culoarea și fără să ai nicio problema cu el. Dacă este curățat și îngrijit într-un mod corect, tapetul poate fi aplicat la renovare, apoi lăsat așa până la 20 de ani de zile.

Se înlătură ușor

Un alt avantaj este faptul că nu este greu de înlăturat. Dacă te-ai plictisit de modelul tapetului, acesta se poate înlocui cu ușurință. Sfatul nostru este să folosești o echipă de profesioniști precum este Mați Design Construct pentru a nu strica estetica încăperii.

Maschează anumite probleme

În cazul în care în încăpere există diferite probleme pe pereți, tapetul poate masca aceste defecte și poate face ca peretele să arate foarte bine din nou.

Se găsește ușor

Tapetul se găsește în toate hipermarket-urile de specialitate, prețurile sunt accesibile pentru toate buzunarele, iar modelele te vor cuceri pe loc. Într-un articol anterior v-am povestit și ce alte costuri trebuie luate în calcul atunci când renovezi un apartament. 

 

Dezavantajele utilizării tapetului pentru pereții camerei tale

Aplicarea tapetului are și câteva dezavantaje minore.

Se poate rupe

Dacă încăperea sau peretele pe care vrei să aplici tapetul este predispus la umiditate, tapetul se poate rupe din cauza umezelii. Te sfătuim să iei în considerare sfatul unui specialist înainte de a aplica tapet în casa ta.

Aplicarea tapetului

Aplicarea tapetului poate fi una dificilă dacă pereții nu sunt perfect uscați. De asemenea, tapetul lavabil se poate aplica mai greu din cauza peliculei de plastic, dar și din cauza faptului că tapetul lavabil este mai greu.

 

Aceste două dezavantaje pot fi eliminate dacă alegi să renovezi și apoi să aplici tapetul cu ajutorul unei firme de meseriași profesioniști.

 

 

Mai jos, am pregătit și o galerie foto cu modele de tapete pentru ca tu să te inspiri. Alege modelul care îți place și personalizează-ți living-ul, dormitorul, holul sau bucătăria. Alege modele care imită piatra naturală sau modele cu desene pastelate pentru un dormitor cât mai primitor și dinamic.

O firmă de amenajări interioare cum este și Mati Design Construct te poate ajuta atât cu renovarea unei garsoniere, a unui apartament cu 2, 3 sau 4 camere, cât și cu aplicarea unui tapet estetic pentru casa ta.

Te așteptăm să ne contactezi la numerele de telefon 0763.363.030 sau 0734.633.357 sau pe adresa de e-mail: contactamenajari@yahoo.com!

 

Fii la curent cu ultimele noutăți! Te așteptăm cu un Like pe pagina noastră de Facebook!