15
mai

Gresie și faianță sau piatra naturală – Păreri pro și contra pentru amenajarea unui apartament

Gresie și faianță sau piatra naturală – Păreri pro și contra pentru amenajarea unui apartament

Gresia și faianța joacă un rol foarte important și cred că în ziua de astăzi sunt elemente nelipsite în orice locuință. Sunt ușor de curățat, au căpătat foarte multă popularitate și sunt integrate atât în baie, bucătărie, cât și pe hol, dar și în balcon. Decorarea unor băi cu piatra naturală le face elegante, sofisticate și ideale pentru orice casă modernă.

 

Gresie și faianță sau piatra naturală decorativă?

În ultima perioadă, travertinul, marmura, dar și alte tipuri de piatra naturală au început să înlocuiască gresia și faianța. Bineînțeles, prețurile sunt ceva mai ridicate, însă calitatea este una net superioada.

Echipa Mati Design Construct a avut ocazia să aplice atât gresie și faianță, dar și marmura, travertin și alte pietre naturale. Design-ul pe care piatra naturală îl oferă este incomparabil, iar calitatea este una foarte bună.

De aceea, oamenii au început să opteze pentru piatra naturală ce înlocuiește acum gresia și faianța.

De ce să alegem piatra naturală în loc de gresie și faianță

Pe lângă esteticul îmbunătățit evident, piatra naturală rezistă în timp mult mai bine decât gresia și faianța. Piatra naturală este formată la presiuni înalte și la temperaturi la fel de înalte, astfel cât rezistența pe care acest material o dobândește este garantat pe o perioadă de peste 30 de ani de zile.

De asemenea, piatra naturală precum marmura sau travertinul asigură atât durabilitate, cât și impermeabilitate.

Un alt avantaj pe care îl are piatra naturală este că aceasta poate fi ușor înlocuită dacă o placă se deteriorează.

Afla de aici care sunt cele 5 sfaturi de care să ții cont dacă vrei să renovezi un apartament!

Piatra naturală este unică!

Dacă în cazul gresiei și faianței suntem uneori limitați când vine vorba de modelele și formele de pe piață, piatra naturală oferă o plajă foarte mare de forme, dimensiuni și culori.

Cu alte cuvinte, orice încăpere amenajată folosind piatra naturală este unică și diferită! Optează pentru placarea cu piatra naturală și în exteriorul locuinței pentru un design spectaculos!

Noi avem în componență și profesioniști care îți pot renova casa cu ajutorul pietrei naturale, indiferent ca alegi marmura, andezitul sau travertinul.

Piatra naturală este mai ieftină sau mai scumpă decât gresia și faianța?

Chiar dacă, inițial, prețul pietrei naturale este mai mare decât prețul gresiei și al faianței, investiția se amortizează în timp.

Dacă în cazul gresiei și faianței ești nevoit să schimbi plăcile o dată la 5-10 ani, piatra naturală rezistă pe o perioadă mai mare de 30 de ani.

Acesta este singurul dezavantaj pe care îl are piatra naturală: prețul inițial mai ridicat decât în cazul gresiei și faianței.

Ce piatră naturală poți folosi pentru a amenaja apartamentul?

Andezit

Andezitul este o rocă magmatică de culoare brună, violetă, până la cenușie. Andezitul are o rezistență foarte mare și este folosită atât în interior, cât și pentru a pava drumurile și grădinile. Cam atât de rezistent este acest material!

 

Calcarul

Calcarul este o rocă sedimentară folosită ca element decorativ în construcții. Este estetic și perfect atât pentru interior, cât și pentru a pava curtea sau grădină.

 

Travertin

Travertinul și marmura, ca și granitul, calcarul și ardezia sunt folosite datorită durității și aspectului frumos.

Travertinul este perfect pentru ca locuința ta să fie una de lux, dar rezistenta în timp și calitativă.

Această piatră naturală se poate folosi atunci când amenajezi interiorul casei, dar și pentru grătare, șeminee, alei, piscine sau pentru treptere scărilor tale.

 

Marmura

Marmura este un material de o eleganță deosebită și unul dintre cele mai iubite materiale atunci când vine vorba de amenajările interioare, dar și exterioare.

Marmura poate fi folosită atât pentru bucătărie, pentru blatul de bucătărie, cât și pentru pardoseli, scări interioare și exterioare, băi sau ansambluri decorative.

 

Mati Design Construct se ocupă cu renovarea de la zero a unui apartament, a unei garsoniere sau a unei case, dar și cu montarea de piatră ornamentală pentru locuința ta.

Te așteptăm să ne contactezi la numerele de telefon 0763.363.030 sau 0734.633.357 sau pe adresa de e-mail: contactamenajari@yahoo.com!

Fii la curent cu ultimele noutăți! Te așteptăm cu un Like pe pagina noastră de Facebook!