20
mai

Ghid pentru a zugrăvi – Ce culori să alegi pentru casa ta

Ghid pentru a zugrăvi – Ce culori să alegi pentru casa ta

Amenajarea unei locuințe noi nu este o treabă ușoară. Pe lângă faptul că trebuie să găsești o echipă de meseriași care să te ajute cu proiectul, ai nevoie și de un buget corespunzător, dar și de idei fresh pentru a avea casa pe care mereu ți-ai dorit-o.

Apartamentul sau casa în care locuiești trebuie să emane bucurie, trebuie să îți scoată în evidență personalitatea, dar trebuie și să îți aducă ție și celor dragi un zâmbet pe buze. De aceea, atunci când alegi design-ul casei tale, este foarte importantă alegerea culorilor pereților. Nu te gândi că poți să vopsești toți pereții casei în alb și să scapi. O mobilă deschisă la culoare va fi pusă în evidență de o culoare mai închisă, iar dormitorul unui adolescent are nevoie de culori mai vii pentru a îl ține pe cel mic în priză.

De aceea, în articolul de astăzi discutăm despre culori. Ce culori ar trebui să alegi, dar și care este ghidul pe care îl urmezi atunci când zugrăvești.

Află cum să alegi cel mai bun zugrav pentru renovări în București!

Ce rol au culorile în casa ta?

Culorile îți influențează atât starea de spirit, cât și energia și apetitul. De aceea, atunci când alegi culorile într-o cameră, trebuie să iei în considerare tipul de încăpere: bucătărie, hol, baie, dormitor matrimonial, dormitorul unui adolescent, dormitorul unui bebeluș sau bucătărie.

În dormitorul unui bebeluș trebuie să existe culori calme, calde, plăcute, dar și câteva desene pe pereți foarte liniștitoare: câteva steluțe pe tavan sau o lună mică.

În bucătărie, ai nevoie de spațiu și de multă lumină, dar și de o culoare care să te ajute să mărești vizual încăperea. De aceea, alegerea albului nu este o alegere deloc rea. Albul te ajută să mărești vizual camera, să o luminezi, dar te lăsă și să decorezi restul spațiului după bunul plac.

Înainte de a alege o culoare pentru casa ta, gândește-te că acea culoare îți poate schimba starea de spirit.

Afla de aici care sunt cele 5 sfaturi de care să ții cont dacă vrei să renovezi un apartament!

Culorile deschise din încăperi

Culorile deschise din casa ta vor oferi luminozitate încăperilor. De aceea, atunci când ai o cameră mică, înghesuită, cel mai bine să vopsești atât pereții, cât și tavanul, în culori cât mai deschise. Acestea vor face ca acea cameră să pară mai aerisită.

Culorile închise din încăperi

Nu te gândi că aceste culori închise sunt mereu o alegere nefericită. Uneori, o cameră are nevoie de culori un pic mai închise. Fie că ai mobila deschisă la culoare sau că vrei să pui accentul pe un anumit perete, alege să zugrăvești un perete într-o culoare mai închisă.

Ține cont de armonia culorilor!

Echipa Mati Design Construct te sfătuiește să ții cont și de armonia culorilor. Atunci când zugrăvim, noi suntem atenți că în respectiva încăpere să existe un echilibru estetic. De aceea, este bine să combini culorile astfel încât acestea să îți bucure privirea de fiecare dată când le vezi.

 

Suntem o firmă prezentă pe piața de peste 15 ani de zile și oferim soluții complete în ceea ce privește renovarea, reamenajarea, izolarea, dar și transformarea locuinței tale.

Îți oferim o listă completă de servicii, prețuri, dar îți prezentăm și o mică parte din portofoliul cu care ne mândrim.

 

Te așteptăm să ne contactezi la numerele de telefon 0763.363.030 sau 0734.633.357 sau pe adresa de e-mail: contactamenajari@yahoo.com!

Fii la curent cu ultimele noutăți! Te așteptam cu un Like pe pagina noastră de Facebook!