21
mai

Despre tavanul din gips-carton: Ce rol are, cum se montează

Despre tavanul din gips-carton: Ce rol are, cum se montează

Tavanul din gips-carton este alegerea multor persoane atunci când aleg să își renoveze locuința. Aceste tavane au atât un rol decorativ, estetic, dar au și rolul de a ascunde anumite cabluri, anumite țevi sau alte defecte.

Rolul tavanului din gips-carton

Pe lângă faptul că acest tavan poate schimba în totalitate design-ul încăperii, are și un rol practic. De exemplu, dacă tavanul este denivelat din construcție, îl poți face să arate mult mai bine și mai drept cu ajutorul acestor materiale.

De asemenea, dacă vrei să ascunzi anumite cabluri sau țevi, atunci alegerea acestui gips-carton este ideală. Există plăci similare celor din gips-carton, plăci ce au densitate mare și proprietăți mecanice foarte bune. Aceste plăci sunt rezistente la sarcini și de sute de kilograme.

Cu toate acestea, cea mai bună soluție pentru o încăpere de apartament este gips-cartonul. Acesta este ușor de folosit și este perfect pentru a crea un tavan fals exact cum îți dorești.

Află cum să alegi cel mai bun zugrav pentru renovări în București!

Modele de tavan fals

Un tavan fals poate fi realizat în orice model dorești. Fie că ți-ai dori un tavan fals pe jumătate din suprafața disponibilă, un tavan în formă de stea sau în diferite alte forme, echipa Mati Design Construct te poate ajuta cu acest lucru.

Dacă ești hotărât să îți renovezi apartamentul cu 2, 3 sau 4 camere, trebuie să știi că alegerea unui tavan fals poate fi ideală pentru dormitor, dar și pentru living room.

Nu în ultimul rând, ține cont de faptul că un tavan fals îți poate micșora vizual încăperea. De aceea, nu este recomandat ca acesta să fie folosit în toate camerele.

Avantajele unui tavan fals din gips-carton

1. Izolează termic

Tavanul fals reduce din înălțimea unei încăperi, dar oferă o foarte bună izolare termică. De aceea, dacă stai la ultimul etaj al unui bloc și nu știi cum să faci să îți reduci consumul de căldură, atunci optează pentru un tavan fals!

2. Izolează fonic

Pe lângă izolarea termică, un tavan fals izolează fonic încăperea. Aceste plăci din gips-carton limitează vibrațiile și ecourile din încăperi. De aceea, un tavan fals este perfect pentru pensiuni, camere de hotel sau birouri.

Afla de aici care sunt cele 5 sfaturi de care să ții cont dacă vrei să renovezi un apartament!

3. Aspectul pe care îl oferă

Fără dar și poate, aspectul modern pe care un tavan fals îl oferă este de neegalat. Tavanul fals este ideal atât pentru dormitor, cât și pentru un hol modern sau un living room

4. Poți instala sisteme de iluminat moderne

Dacă alegi un tavan fals, este păcat să nu optezi și pentru instalarea unor sisteme de iluminat complexe și moderne.

Cum se montează

Ătunci când montezi tavanul fals, trebuie să ții cont de înălțimea la care îl montezi. Înălțimea se stabilește în funcție de scopul pentru care vrei să montezi tavanul fals.

De aceea, dacă vrei să maschezi anumite țevi, trebuie să lași un spațiu mai mare între tavan și plafonul fals. Dacă vrei ca tavanul să fie doar de decor, atunci această distanță poate să fie mai mică.

Pentru a monta tavanul fals, cel mai bine este să apelezi la ajutorul unei echipe specializate. Echipa Mati Design Construct se ocupă atât cu renovarea apartamentului sau a garsonierei de la zero, cât și cu montarea unui tavan fals, indiferent de scopul acestui element de decor.

 

Te așteptăm să ne contactezi la numerele de telefon 0763.363.030 sau 0734.633.357 sau pe adresa de e-mail: contactamenajari@yahoo.com!

Fii la curent cu ultimele noutăți! Te așteptam cu un Like pe pagina noastră de Facebook!