17
mai

Despre izolarea exterioară – Ce materiale folosim și de ce este importantă

Despre izolarea exterioară – Ce materiale folosim și de ce este importantă

Fie că vorbim despre izolarea casei sau a apartamentului, în articolul de astăzi vă oferim câteva sfaturi utile și îndrumări. Care sunt cele mai frecvente materiale ce se folosesc pentru a izola, de ce să izolăm, dar și câteva sfaturi utile pentru ca tu să iei decizia cea mai bună!

Vă povesteam într-un articol anterior care sunt sfaturile de care trebuie să ții cont atunci când renovezi un apartament. Astăzi, discutăm despre izolarea exterioare a locuinței tale. De ce să o alegi și ce material să folosești pentru o lucrare calitativă și de durată.

De ce să izolăm clădirea în exterior?

Sunt convinsă că mulți dintre voi și-au pus această întrebare. De ce este atât de importanță izolarea locuinței noastre în exterior? Nu este suficientă izolarea interioară a casei? Ei bine, nu.

Echipa Mati Design Construct vă sfătuiește să izolați casa atât în interior, cât și în exterior. Același sfat este valabil atât pentru casele de pe pământ, cât și pentru apartamentele din blocuri.

Izolarea termică a clădirii este necesară nu doar pentru a păstra o temperatură optimă în casă, ci și pentru a reduce costurile de la întreținere și costurile facturilor. Un apartament izolat termic va fi mai răcoros vara și mai călduros iarna. Astfel, facturile de la gaz (în cazul în care ai centrala termică pe gaz) vor fi mult mai mici, dar și facturile de la curent.

De aceea, costurile necesare izolării locuinței se amortizează în timp, iar rezultatele sunt pe măsură!

Afla de aici care sunt cele 5 sfaturi de care să ții cont dacă vrei să renovezi un apartament!

Despre izolarea exterioară cu polistiren

Izolarea exterioară a caselor cu polistiren este una dintre cele mai populare alegeri. Polistirenul este preferat atât datorită costului scăzut, în comparație cu alte materiale, dar și pentru că oferă o izolație eficientă.

Tipurile de polistiren existente

Polistirenul este expandat (EPS) și extrudat (XPS). Polistirenul expandat (EPS) este folosit la izolarea fațadelor, a teraselor, verander, dar și pentru a izola interiorul clădirilor.

Polistirenul expandat (EPS)

Polistirenul expandat (EPS) este un material permeabil, ce permite pereților să „respire”.

Polistirenul extrudat (XPS)

Polistirenul extrudat (XPS) este mai dens, cu o rezistență mecanică mult mai mare și susține mai bine greutatea. Este ideal pentru a izola fundațiile, pardoselile, dar și terasele circulabile.

Sfatul echipei Mati Design Construct: Polistirenul extrudat se folosește doar pentru izolarea pereților. Atunci când este folosit pentru exterior, acesta poate duce la apariția igrasiei.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont dacă izolezi locuința cu polistiren este faptul că această activitate se face doar la o temperatură exterioară mai mare de 5 grade Celsius. Se evită aplicarea polistirenului pe ploaie, dar se evită și expunerea la soare a acestui material.

polistiren

Pe cine să alegi atunci când izolezi locuința

Te-ai hotărât să izolezi locuința în care stai, însă nu știi pe cine să alegi? Echipa noastră te ajută cu servicii complete de renovare, cât și cu izolarea locuinței.

Suntem o firmă prezentă pe piața de peste 15 ani de zile și oferim soluții complete în ceea ce privește renovarea, reamenajarea, izolarea, dar și transformarea locuinței tale.

Îți oferim o listă completă de servicii, prețuri, dar îți prezentăm și o mică parte din portofoliul cu care ne mândrim.

 

Te așteptăm să ne contactezi la numerele de telefon 0763.363.030 sau 0734.633.357 sau pe adresa de e-mail: contactamenajari@yahoo.com!

Fii la curent cu ultimele noutăți! Te așteptăm cu un Like pe pagina noastră de Facebook!