13
mai

Ce costuri trebuie să iei în calcul atunci când renovezi un apartament

Ce costuri trebuie să iei în calcul atunci când renovezi un apartament

Renovarea unui apartament cu 2, 3 sau 4 camere poate fi o sarcină destul de greoaie, mai ales dacă nu lucrezi cu echipa sau firma de renovări potrivită. Mati Design Construct te poate ajuta să obții design-ul pe care mereu ți l-ai dorit, la prețuri acceptabile.

Dacă într-un articol anterior vă povesteam care sunt sfaturile de care trebuie să ții cont atunci când renovezi un apartament, astăzi vreau să discutăm despre costuri.

Care sunt costurile pe care trebuie să le iei în calcul atunci când te apuci de renovarea apartamentului tău, dar și care sunt sfaturile noastre pentru a optimiza aceste costuri.

Ce costuri trebuie să iei în calcul atunci când îți renovezi apartamentul

Înlocuirea instalațiilor electrice

Atunci când decizi să renovezi un apartament de la zero, trebuie să ții cont și de înlocuirea instalațiilor electrice. Dacă apartamentul nu a fost renovat de mult timp, atunci ia în considerare înlocuirea tuturor instalațiilor electrice și sanitare. De obicei, atunci când este vorba de renovări interioare București, în apartamentele vechi se optează pentru schimbarea întregii instalații electrice și sanitare.

Este posibil ca după ce iei în calcul toți factorii de mai sus, calculele pentru un buget estimativ să fie ceva mai mari. De aceea, sfatul nostru este să iei legătura cu un profesionist din echipa Mati Design Construct, profesionist care să te ajute să estimezi costurile totale, dar și perioada de timp aferenta proiectului.

Înlocuirea instalațiilor electrice și chiar extinderea acesteia se poate face atunci când renovezi deoarece este necesară decopertarea pereților.

Instalațiile electrice se pot prinde prin tuburi pentru a putea fi înlocuite pe viitor. Dacă acestea sunt prinse direct în zidărie, ele nu vor putea fi schimbate pe viitor fără să trebuiască să decopertezi pereții.

Înlocuirea instalațiilor sanitare

Mati Design Construct te ajută să înlocuiești complet instalațiile sanitare. Avem în echipa instalatori sanitari autorizați care te vor ajuta să înlocuiești instalațiile sanitare din baie și bucătărie.

Alege să schimbi și aceste echipamente pentru a nu întâmpina probleme cu instalațiile vechi. Atunci când renovezi, este bine să o faci de la zero! Astfel, dacă nu înlocuiești instalațiile sanitare vechi, în momentul în care vei întâmpina o problemă în baie sau bucătărie va trebui să decopertezi pereții și să înlocuiești întreaga instalație sanitară.

calorifer - instalatia sanitara

Alegerea materialelor pentru renovare

Materialele de construcție sunt importante atunci când renovezi. Alege să discuți cu un profesionist pentru a îți putea face un calcul estimativ în ceea ce privește alegerea materialelor de construcție!

Gresia, faianța, parchetul, dar și alte materiale pot fi mai scumpe decât ai estimat inițial. Ține cont de toate aceste costuri pentru a calcula un buget total cât mai apropiat de suma reală.

 

Accesoriile și decorațiunile extra

Accesoriile și decorațiunile extra, precum încălzirea în pardoseală, aplicarea unui tapet pe perete sau realizarea unui tavan fals atrage după sine costuri suplimentare.

De aceea, atunci când discuți cu echipa care se va ocupa de renovarea apartamentului tău, asigură-te că le prezinți toate detaliile proiectului. Astfel, te vei asigura că nu vei avea parte de costuri suplimentare care să depășească bugetul stabilit.

 

Alte costuri principale pe care trebuie să le iei în calcul atunci când estimezi bugetul:

– Montarea termopanelor;

– Montarea ușilor;

– Instalarea unui sistem de securitate/sistem antiefracție;

– Mobilierul ales.

Acestea sunt costurile suplimentare de care trebuie să ții cont atunci când alegi să renovezi un apartament cu 2, 3 sau cu 4 camere.

 

Echipa Mati Design Construct îți stă la dispoziție! Te ajutăm cu costurile estimative, cu cele mai bune sfaturi, dar și cu soluții personalizate pentru ca apartamentul tău să fie amenajat exact așa cum ți-ai imaginat!

Te așteptăm să ne contactezi la numerele de telefon 0763.363.030 sau 0734.633.357 sau pe adresa de e-mail: contactamenajari@yahoo.com!

 

Fii la curent cu ultimele noutăți! Te așteptăm cu un Like pe pagina noastră de Facebook!